Nöroloji

Nöroloji bölümümüzde başağrısı, migren, inme (felç), unutkanlık ve bunama, Parkinson hastalığı, epilepsi (sara) multipl skleroz, uyku bozuklukları, başdönmesi ve dengesizlilk gibi hastalıkların tanı ve tedavisi yapılmaktadır. En sık doktora başvurma nedenlerinden biri olan başağrısı, yanlış teşhislerle zaman kaybedilmesi yada doğru tedavi edilmemesi nedeniyle pekçok kişinin hayat kalitesini bozmaktadır. Dahası hastaların bir kısmında başağrısı ağrıkesicilere yanıt vermemeye ve giderek sıklaşmaya başlar. Dirençli başağrısı dediğimiz bu tabloda kişinin ihtiyaçlarına ve başağrısının türüne uygun ilaç ve iğne tedavileri uygulanmaktadır. Beyin damarlarında tıkanıklık yada kanama sonucu oluşan inmeler özürlülüğe yol açan hastalıkların başında gelir. İnmelerin tedavisi, sebebin ortaya konması ve yenilerinin önlenmesini içeren yaklaşımlarla hastalarımızın normal hayata katılmasını amaçlıyoruz.

· Baş Ağrısı & Boyun Ağrısı
· Migren
· Epilepsi
· Alzheimer, Unutkanlık
· Uyku bozuklukları
· Çevresel Sinir Hastalıkları
· Hareket Bozuklukları, Parkinson
· Kas Hastalıkları
· Beyin damar hastalıkları
· Baş dönmesi Periferik sinir
· El ve Ayakta Uyuşma hastalıklarının tedavileri yapılmaktadır.

 

EEG Ünitesi
EEG beynin elektriksel faaliyetini incelemek ve yorumlamak amacı ile yapılan bir tetkiktir. EEG; Beynin elektriksel aktivitesini bozan her türlü hastalığın tanısında kullanılır.
Ayrıca, birçok beyin hastalığı için çok önemli bir ek araştırma yöntemi özelliğini taşır.
Epilepside EEG’nin amacı tanının desteklenmesi, sınıflanması, fokal beyin lezyonunun araştırılması ve epilepsi hastalarının izlenmesidir.

Tüm Yaş Gruplarına (Çocuk – Erişkin) EEG çekimi yapılmaktadır.

Rutin(normal) EEG :Uyanıklık EEG diye bilinir. 20-30 dakika sürer.

Uyku-uyanıklık EEG (Uyku EEG) : 20 dakika Uyanık ve 40-60 dakika Uyku halinde, özellikle çocuklarda uyku-uyanıklık EEG çekimi istenir.

1 veya 3 saatlik EEG Monitorizasyon: Rutin ve uyku EEG’si gibi çekilir. Çekim saati daha uzun sürer.

EEG ÇEKİMİ ÖNCESİ BİLGİLENDİRME
EEG beynin elektriksel faaliyetini incelemek ve yorumlamak amacı ile yapılan bir tetkiktir. Beynin elektriksel aktivitesini bozan her türlü hastalığın tanısında kullanılır.
EEG çekilmeye başlamadan önce kafanın belli bölgelerine elektrotlar yapıştırılır.
EEG tamamen ağrısız ve zararsız bir inceleme yöntemidir.
EEG çekilirken hastaya elektrik verilmez.
EEG ile akıldan gecen düşünceler okunmaz ve zeka ölçülemez.

EEG ÇEKİMİNE GELMEDEN ÖNCE :
Hastanın saçları temiz ve kuru olmalı (Jöle, kir/yağ gibi bazı maddeler kayıt kalitesini olumsuz etkiler.)
Karnı tok olmalı, Tetkik saatinden 15 dakika önce geliniz
Daha önceki EEG raporlarınızı ve istem kâğıdını yanınızda getiriniz.
Çocuk hastaların tuvalet sorunu olmamalı
Sürekli kullanılan ilaçlar varsa, çekim gününde de ilaçlar kullanılmaya devam edilir.
!!UYKU EEG si çekilecek hastalar gece uykusuz kalmalı!! (10 yaşında hasta saat 18:00 de uyku EEG randevusu için; gece saat 04:00 gibi kalkmalı, sonra çekim saatine kadar hiç uyumamalı, özellikle hastaneye gelirken yolda kesinlikle uyutulmamalı ,( Randevu saatinde derin uykuda uyuyabilecek şekilde uykusuz kalmalı)

EMG Ünitesi
EMG (Elektro nöromyografi) iki bölümden oluşan bir tetkiktir. Kas ve sinirleri inceler. Birinci bölümde; iletim çalışmasında sinirlerin ne kadar hızla iletim yaptığını hesaplar. Kasların üzerine yerleştirilen elektrodla ilgili sinire çok hafif bir elektriksel uyarım verilir. Hastaya hiçbir zararı yoktur. Sadece Kalp Pili olan hastalarda bu tetkik “aritmi” nedeni olacağı için yapılmaz.

İkinci bölümde ise, çok ince özel olarak yapılmış, sadece bir hastaya kullanılıp atılan “disposable” iğneler kullanılır. Gerekli kaslara girilerek bu kasların aktivitesine bakılır. Bu bölümde elektrik uyarımı yoktur. Bu bölümde ise “Coumadin” adlı kan sulandırıcı kullananlarda dikkatli olunur